Tilbage
Tilpas udvalg

Rød solhat (Echinacea)

På DinApoteker.dk har du adgang til apotekets sortiment indeholdende echinaceae eller rød solhat Du bør læse brugsanvisningen og følge de gode råd. Og husk: Selv om det er naturlige produkter, så kan alt overdrives. Er det svært, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe også på dit lokale apotek.

10 Produkter
Sorter efter:

Ecinaceae

Til fremstillingen benyttes udtræk af rødderne af Echinacea purpurea, E. angustifolia og E. pallida eller saften af den overjordiske del af E. purpurea.
Echinacea indeholder en række stoffer, bl.a. koffeinsyre, glykoproteiner, polysaccharider og alkamider, som har antiinflammatorisk og immunstimulerende virkning. Aktive indholdsstof(fer) er ikke tilstrækkeligt klarlagt.

Anvendelse

Naturlægemiddel til lindring af lettere forkølelsessymptomer.

Effekt

En analyse, som inkluderede 24 undersøgelser, viste, at echinacea var noget bedre til at forebygge forkølelse end placebo, mens der ikke syntes at være nogen effekt på varighed af forkølelsessymptomer. Mange af de anvendte præparater i undersøgelserne indeholdt imidlertid andre planteprodukter, hvorfor den isolerede effekt af echinacea er vanskelig at tolke. Desuden er præparaterne forskellige med hensyn til, hvilken echinaceaart og hvilken del af planten, der er brugt samt den benyttede fremstillingsmetode.

Bivirkninger

De hyppigste bivirkninger er allergiske. Echinacea bør kun indtages kortvarigt, maksimalt i 8 uger, da længerevarende brug i nogle tilfælde har givet påvirkede leverenzymer.
Echinacea må som følge af effekter på immunsystemet, ikke anvendes af patienter med autoimmune sygdomme, tuberkulose, HIV/AIDS eller sklerose.
chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.